2017-04-01 628 浏览
旺角虽然好多野食,但系有时选择多反而三心两意谂唔到食乜。 唔想同人迫,上左去新世纪5楼 Brooklyn 食西餐。 以前呢度既 Apple Green 系食 pasta 既首选,依家转左同系既 Brooklyn 都食左几次, 虽然揾唔返当年既感觉,不过胜在坐得舒服,唔洗等位,食物又唔差,就佢啦。今晚叫左两份 set dinner,  一份main course 有汤,头盘同饮品,$168 加一 ,  第一个系肉眼扒加薯条,中规中矩,唔算好特别,牛扒薄左少少。 另外一个系carbonara risotto , 比较重味啲,食完要饮好多水,冇影到相,有少少失望。 carbonara以前系 apple green既皇牌,响Brooklyn食唔出。 Main course 唔算好特别, 最惊喜反而系两个头盘。一个系柠檬胡椒脆鸡粒, 干柠檬摆响面既卖相已经好吸引,鸡粒炸得唔油好爽脆,有啲似鸡软骨,配啤酒一流,下次再试下。 另一个系椰菜花脆球,望落去好似韩式炸鸡或者咕噜肉, 有少少辣椒,都系好清新开胃。 两杯饮品都系柠檬系列。不过不失啦。

两杯饮品都系柠檬系列。不过不失啦。
2017-03-29
  • 椰菜花脆球