2021-07-21 541 浏览
本身谂住一心想去试一间太子嘅串烧店,唔知系唔系因为名DJ介绍过定还是佢本身都已经好出名,我哋6:15左右去到,已经见到入面坐满晒人,仲话全日都full左添!(虽然店舖细细)冇办法啦,又已经入爆左咪表,唯有喺附近揾间食算数,行咗成条街终于朋友为咗迁就我拣咗一间咖啡店,千拣万拣⋯😰😰终于我哋叫咗一个咖喱饭再加一个黑松露意粉同埋一个甜品-杂莓挞,饮品方面我就叫咗一杯抹茶dirty 试吓入到去咩都要自助自己拎,连落order都要自己出去落,我觉得lunch咁嘅安排系OK嘅,但系夜晚就好似有人serve 会好啲啰 咖喱鸡肉饭其实真系好普通嘅嘢,应该点煮都唔会太难食,系争在个饭点样令到佢粒粒分明又有咬口,可惜呢度做唔到😥有啲烂嘅感觉,不过朋友话OK㖞⋯⋯黑松露意粉亦都系一啲唔难煮嘅嘢,好彩佢个意粉唔系煮到林晒,勉强合格啦!本身我对于个甜品真系完全冇晒希望,因为响我去洗手间嘅时候我走去昅下个甜品柜望吓啲cake,竟然比我发现我叫咗𠮶个杂莓挞啲杂莓变黑晒,真系个心都离一离,另外摆喺旁边嘅紫薯cheese cake同样卖相超级一般差, 一啲都唔吸引, 已经心谂死啦有d 中伏,但系都叫咗,冇办法啦,好
本身谂住一心想去试一间太子嘅串烧店,

本身我对于个甜品真系完全冇晒希望,因为响我去洗手间嘅时候我走去昅下个甜品柜望吓啲cake,竟然比我发现我叫咗𠮶个杂莓挞啲杂莓变黑晒,真系个心都离一离,另外摆喺旁边嘅紫薯cheese cake同样卖相超级一般差, 一啲都唔吸引, 已经心谂死啦有d 中伏,但系都叫咗,冇办法啦,好彩最后佢冇拎display𠮶个出嚟俾我哋食,感觉上个心舒服少少,味道都同我expect嘅差唔多,好彩好彩!
最绝顶嘅我谂都系我果杯抹茶dirty , 谂住试吓咩特别野啦, 平时出边剩系得dirty , 点知饮咗一啖我就已经放弃咗, 真系难顶到一个点! 佢叫我唔使搅匀就饮得, 点知成杯嘢好似将好少嘅奶再加咗好多水再加咗少少抹茶粉, 完全唔掂啦,我朋友终于忍唔住试吓搅匀佢再饮睇吓会唔会感觉良好啲,结果佢话俾我知冇咁水状啰,不过味道都系强差人意。话晒佢都系一间Cafe啊,连最基本嘅咖啡都冲得唔好咁叫人哋点会再帮衬佢啊⋯⋯
Mix  berry  tart
咖喱鸡肉饭