龙华酒店~识呢间嘅人,真系肯定有返咁上下年纪,好记得儿时,间中会一家大细特登飞的士入去食~乳鸽,识食又想痛快,梗系要全只上。 时至今日,连“放提”都有乳鸽食,而佢都仲能够屹立,真系一啲都唔简单。 二口子唔好贪心住,先叫二只全鸽上,再叫个菜,清炒都$138,咁我宁愿俾多廿蚊,啫啫时菜(通菜)煲。 唔使等好耐,全鸽先到,我唔会记得儿时咩味道,所以唔会扮嘢话~儿时嘅味道呀呢啲咁假嘅嘢!只能够讲~香口,唔太咸,亦唔算大只,承惠$128只,一人一只啪完,唔够喉,再叫多一人一只,当然系全鸽上。sorry, 食咗一半至影相,其实系比其他的大煲,毕竟成$158一煲菜,系好够镬气,味道够而不过咸,配料有虾干等,收货。今次简单啲就咁叫二样嘢,至于鸽嘅味道,我只能够讲,好过我饮茶$38/$48只,同埋“放提”果啲,此终呢个年代,食物种类烹调方式林林总总,如果唔系因为“回忆”“怀缅”等等呢啲字眼,真系唔会选择嚟呢度,而我哋今次嚟,系因为老婆去咗加拿大好多年都无返过嚟,所以嚟怀缅,食完呢餐都异口同声讲~够了,真系无乜特别!所以应该有排都唔会~怀缅!回头度:5/10

回头度:5/10

Btw:埋单时,姐姐话现金九五折,我哋呢啲cheap 精梗系俾现金!
影完呢张单,我计下条数,佢九五折点计?点解计嚟计去都唔啱,原来佢只计主食二样嘢而唔系全单九五折,利害!咁嘅宿数你哋都谂到!
仲有食嘢嘅手套,啲阿姐话要自己出去攞,跟住又跟住我哋出去,又教我哋点攞,跟住又跟住我哋返埋位,我真系想问佢,咁你帮我哋攞过嚟其实有乜分别?真系想讲粗口!咁扺质嘅服务,停留喺五十年前?
真系好嘢到无朋友👍
2024-10-09