2017-08-01
前几日跑步消耗既卡路里,今日又番晒黎喇~脆蟹肉薯丸$68 一共有6粒蟹肉薯丸,粒粒饱满,炸得香脆,口感丰富 我个人最中意食呢d脆口小食,馅料好足,点上中间既蛋黄酱就特别滋味法国鸭肝拼盘$108有鸭肝酱,煎鸭肝,同蒜蓉包。 自制鸭肝酱呈现米黄色,味道颇香的,加分加分~ 鸭肝油脂不是太浓,份量不是太大,不过都几可口,配著底下的黑醋青苹果片可以解下腻。 蒜蓉包有4片,软身得黎好软熟,而且几香蒜蓉香烤海鲜拼盘$248 我本身对呢个海鲜拼盘冇咩兴趣,但朋友话想食,就陪下佢啦~海鲜拼盘有烧带子x2、烧生蚝x2、烧大头虾、炸软壳蟹、烤鲜鱼、海葡萄 好耐冇食过海葡萄,对上一次好似系冲绳食。海葡萄既质感好特别,而且几重海水味 烧带子大大只,肉质弹牙,不错呢 大头虾都算爽口,而软壳蟹几特别,炸粉唔系平时日式食开个只蒜香鳀鱼烤原条茄子$68呢个好惹味,色彩缤纷,茄子整得岩岩好,唔会太软身,值得叫呀!Honey Moon ($45) 、 Relax($45) Honey Moon用左橙汁、苹果汁同青柠汁,所以比较清新。Relax就系芒果加椰奶,味道同芒果奶昔差唔多。 装修几特别,有个开窗既小设计
脆蟹肉薯丸$68
一共有6粒蟹肉薯丸,粒粒饱满,炸得香脆,口感丰富
法国鸭肝拼盘$108
有鸭肝酱,煎鸭肝,同蒜蓉包。
自制鸭肝酱呈现米黄色,味道颇香的,加分加分~
蒜蓉包有4片,软身得黎好软熟,而且几香蒜蓉香
烤海鲜拼盘$248
我本身对呢个海鲜拼盘冇咩兴趣,但朋友话想食,就陪下佢啦~
烧带子大大只,肉质弹牙,不错呢
大头虾都算爽口,而软壳蟹几特别,炸粉唔系平时日式食开个只
蒜香鳀鱼烤原条茄子$68
Honey Moon ($45) 、 Relax($45)
Relax就系芒果加椰奶,味道同芒果奶昔差唔多。
装修几特别,有个开窗既小设计
餐厅座位唔多,今次被安排坐系bar table既位置。因为半室外既关系,加上我又一个超惹蚊既人,唔够一阵已经好多蚊烂,好彩店员肯借蚊怕水比我,先可以舒缓一下
餐牌