2017-09-24 71 浏览
系花园街行完街,晚餐时间又唔知食咩好就上OpenRice揾野食!发现附近有间新开的餐厅就同朋友一齐去食!入到餐厅感觉好舒适,环境开扬,餐厅非常特别用平板电脑点餐的。同朋友点左两个套餐+1个猪手一齐share!餐汤最特别嘅地方系配上紫薯包,甜甜的很好吃!先上枱嘅系烟三文鱼芦笋香菇辣炒意粉,意粉比起平日系意大利餐厅吃到的粗和圆,口感几烟靱!烟三文鱼色泽亮丽,几新鲜,而且都有成四五块,份量比想像中多!意粉够晒辣香,食辣既我非常岩食,劲好食呀!香煎牛柳粒配南瓜香菇意大利饭卖相精致又好食!牛柳粒够厚,牛味浓郁,口感同味道都100分呀!南瓜饭带有忌廉香,饭粒比正宗意大利饭软稔,适合香港人口味!猪手真系不得了,超级大份,骨胶原丰富又好味!店员好细心,将原只猪手上枱后,让我地班港女们相机食先之后才切开!猪手皮脆肉嫩,入口冇油淋淋既感觉,点上特制既芥末酱制,更好食!

餐汤最特别嘅地方系配上紫薯包,甜甜的很好吃!