走过九龙城时,我揾到间叫「牛元帅」嘅面店,一试正!店面虽然唔起眼,但入面嘅牛三宝河粉,厚!真系令我目瞓口水。😋一上桌,呢碗牛三宝河粉飘嚟𠮶阵香味,已经整醒晒我嘅味蕾。牛腩、牛肚、牛筋各有千秋,牛腩𠮶软绵绵嘅口感,啖啖肉嘅饱满,俾人大快朵颐;牛肚就咸香得嚟唔痴牙,每一啖都叹为观止;至于牛筋,又香又腍,真系入口即溶,绵密弹牙,仲有啲微微嘅QQ感,正!😍个汤底我都要赞下,潮式风味,五香香味好够晒力,每一啖汤都令人回味无穷。如果要挑剔嘅话,就系河粉啦,有啲碎,希望佢哋下次可以整得滑啲。总结一句,食个早餐或者午餐,喺呢度都值,质素同价钱成正比,而且食完都心情好,真系「饱肚暖心」嘅感觉。下次我仲要嚟试下佢哋嘅其他牛品,期待再有惊喜。🎉