2019-07-19 25 浏览
行过呢间日式拉面🍜,未入去坐低食,果股日本风已经浓浓的由内至外散发出来了。点解我甘讲?门外布满日文字,摆放著特色灯笼🏮高高挂上,店内枱登都比较细小&矮身,未食都已经有身在日本既感觉。今次于Bar 枱到就坐,前方摆放著调味料,下单纸,纸巾盒,每款物品都贴上名称,让人一目了然。此外,餐厅照顾到香港人的生活需要;于笔筒贴上WiFi pw,, 举动让人感到暖心。仲有仲有,酱油碟上标签🏷️:「请使用下一碟」,呢个行为,细心照顾到食客既需要,叫人点可以唔加分呢?抬头就睇著厨房师傅煮面,就系甘公开&透明,让我吃得好放心... 说迟时那时快,一碗「炙烧豚肉味玉拉面🍜」$88 就在我面前,香浓猪骨汤,饮一啖好似咬左一口肉,而个豚肉就不得了,超厚肉(1-2吋厚)但又唔会un,, 好入味又够淋身(人地用左十个钟煮豚肉,系有d功架)