2018-05-04
难得同男朋友一齐放假 我地就走到黎宏既红磡分店揾食纯日本白烧鳗鱼定食 ($210)正如menu所讲 系香港食到既鳗鱼大多数都系用蒲烧既方法黎整 我都系第一次食白烧鳗鱼 感觉好原始鳗鱼有成只手掌咁大 烧到好香 入口味道好鲜甜唔会鯹 小店仲奉上四种调味料俾客人食岀唔同口味既鳗鱼 好特别照烧鸡饭套餐 ($140)男朋友话唔错 鸡肉够嫰滑 但佢中意都系放系侧边睇落好普通既海藻乌冬 食落好有惊喜 系非一般咁软滑又弹牙每个餐都跟一件小蛋卷 我就好钟意抹茶味多啲 蛋卷好软熟 忌廉嘅比例啱啱好 茶味好出 甜而不腻其实食左咁多野我就真系已经好饱架喇 但系见到呢个最新推出既日本蒟蒻芭菲卖相好吸引 男朋友话我食唔晒佢可以包底 我就即刻叫左个黎试下日本蒟蒻芭菲配时令水果 ($88)实物同图片真系一模一样 不过雪糕溶得好快 我地影左几张相就即刻食了 个蛋卷拣左云呢嗱味 呢只味就相对比较普通个芭菲有士多啤梨蜜瓜西瓜蓝莓等等 全部都好新鲜 食甜品都食到好健康咁 不得不提既系雪糕好香滑 无论捞中层既脆脆定最底层既蒟蒻食都一样咁夹
纯日本白烧鳗鱼定食 ($210)
照烧鸡饭套餐 ($140)
日本蒟蒻芭菲配时令水果 ($88)