今日终于唔透过外卖平台买外卖 去咗屋企楼下附近嘅一个街市 𠮶度买外卖食 仲可以打电话叫外卖(Tel:62186746) 之后再落去攞✨✨✨见到呢间嘢 其实都几多人帮衬 不过可能啲街坊都系老一辈👵🏻所以就搞到啲食评好少咁🤣叫咗个粟米鸡肉甘笋饺子 六粒 加饭 啲汤系鱼汤 总共系$39✨✨✨ 见到个价钱好平 啲饺子🥟仲要系自家制 有种好有心机 而且好健康嘅感觉 🤣🖤 个鱼汤清而不淡 店家仲提供了一包胡椒粉来调味 还有辣菜谱第一次感觉到 食外卖都可以食得好健康🖤✨ 我阿妈个朋友 年轻嘅时候 已经日日食外卖 当然依家都系 日日如是 食到有病要睇医生🩺 所以觉得有啲感慨(如果香港多啲 呢类型嘅餐厅 就好了)

第一次感觉到 食外卖都可以食得好健康🖤✨

2023-11-13
10 分钟 (外卖自取)
  • 粟米鸡肉甘笋饺子 🥟汤跟饭