2024-09-21 709 浏览
今晚又去咗食好西⋯餐,📍店位于太子西洋菜北街(旺角警署后门对面入),地铁站出口步行5分钟左右就到,都算方便 👌👌👍 去到门口已经觉得装修style好靓好吸引 🥰🥰🥰 好想快啲试吓啲嘢食~首先waitress带我哋坐低,跟住俾menu我哋拣嘢食 📋📋📋 食物选择唔算多,Total 30款度,睇落系走精品Cafe路线⋯⋯ 于是我哋睇咗一阵就开始点菜📝📝📝:首先上咗杯Mocktail 🍹🍹🍹Lemon Fizz, 外表紫紫黄黄咁几吸睛 👀👀👀 饮落去微酸甜甜哋,点唔咗几开胃 😋😋😋跟住前菜 🥗🥗🥗 系Parma Ham & Melon 🍈 永远系完美配搭,火腿嘅甘香中夹清甜哈蜜瓜 😋😋😋 如果Ham再大块d会更好,肉瓜味比例更完美 😍😍😍正餐点咗 🍝🍝🍝 明太子忌廉大虾意粉 :处理调味得非常好,味道ichiban, 推介⭐️⭐️⭐️ & 油封鸭腿伴西班牙焗饭 🍗🍗🍗 :油封鸭腿整得几好,焗完之后都仲好鲜嫩,肉味浓淯 😋😋😋 而焗饭就有少许偏干身,不过焗饭系咁嘅,钟意食嘅会钟意~最后食埋甜品 🍮🍞🍮 Cream Brûlée French Toast~ 薄薄嘅焦糖配厚法式多士,加上淡炼奶伴食,啱啱好

最后食埋甜品 🍮🍞🍮 Cream Brûlée French Toast~ 薄薄嘅焦糖配厚法式多士,加上淡炼奶伴食,啱啱好又够甜 👍👍😋

整体系视、味觉满足嘅一餐 😋😋😋

• 明太子忌廉烟肉菠菜大虾意粉
  • 流心焦糖炖蛋法式西多士配合桃碎及焦糖饼干