2017-05-16 1109 浏览
今晚约了两个妹妹去观塘试新野,因为见过Openrice 内的食评都算好多好评,就拣左呢度食西餐。Parma ham melon-火腿唔会干身,好香肉味,配上蜜瓜,简直系绝配👍👍👍水牛城鸡翼-炸得好香脆,有少少辣味,如果加埋附上秘制酱汁就更正😋😋😋焗蟹肉海鲜饼-焗烤得好香,蟹肉夹埋海鲜粒就更好味。叫了3只法国美人鱼蚝($65)-老婆话个名好靓要试下,而细妹妹唔吃生的,所以我们每人一只,只蚝唔算大又唔算厚身,而系蚝味都几鲜,仲有海水味墨西哥玉米片伴辣肉碎($98)-个样有些似肉酱意粉不过换咗玉米片,玉米片好香脆,肉碎唔算好辣,连埋玉米片一起吃都好好味👍👍👍美国焗薯皮($88)-薯皮焗得好香脆,薯仔味浓,连埋D香脆烟肉就更加正,我反而没有点酱汁。顶级天然安格斯牛 rib eye 16oz($538)-牛肉味浓,完全无根,因为妹妹唔食生嘅,所以七成熟,虽然系咁都唔靭,外皮烧得好香,我没有点汁,因为牛排靓,完全不用加调味料。因为叫咗牛扒,所以老婆叫了杯House wine($52),我试了一口,都几好味。甜品要了3种,心太软、拿破仑、芝士饼。心太软的朱古力好流心,而味道好浓郁。拿破仑内的饼做得好

Parma ham melon

水牛城鸡翼

焗蟹肉海鲜饼-焗烤得好香,蟹肉夹埋海鲜粒就更好味。
焗蟹肉海鲜饼

法国美人鱼蚝

墨西哥玉米片伴辣肉碎

美国焗薯皮

House  wine

甜品要了3种,心太软、拿破仑、芝士饼。
心太软的朱古力好流心,而味道好浓郁。
心太软

拿破仑内的饼做得好脆, cream仲好味,唔算太甜。
拿破仑

芝士饼唔会好实,食落好松软,芝士味浓。
芝士饼

Parma ham melon