2018-01-25 562 浏览
朋友喺附近教堂行礼, 完左之后即刻四出揾野食. 行行下喺一个转角位见到呢间开放式嘅餐厅酒吧, 充满住外国气息, 咁啱想食西野, 就试试佢系咪好西先~其实呢间系主打饮手工啤, 可惜时间尚早,而且朋友唔饮得酒, 身为啤酒控, 下次黎一定要试哂佢D啤酒!!结果两个人叫左一个Spaghetti Carbonara, 一个Senor Zoro Burger, 一个Craft wingsSpaghetti Carbonara $118- 口感creamy, 芝士味浓郁. 一条条炸到香脆嘅咸肉, 比港式一片片嘅bacon入口更有烟薰嘅香味…好多餐厅为迎合亚洲人口味都会改左D材料, 真真正正嘅Carbonara,真系唔系度度都食到…. 但呢个Carbonara即刻勾起我喺欧美地区business trip 的滋味!!Senor Zoro Burger $138- 好丰富嘅burger, 牛又厚又juicy, 好难好难先可以一啖咬得哂D馅~好满足! 个burger 跟chips同沙律菜. Craft wings- 有D似buffalo wings, 冇乜辣味, 都不错!

Spaghetti Carbonara

Senor Zoro Burger