2018-05-18 41 浏览
话说好耐冇食过好野 今晚放左工之后就约左大同去食日本抹茶 因为我地两个都好中意食 ***我地好肚饿 所以叫左两个咸点 一个系抹茶荞麦面 份量都几多下 自己食完都觉得饱 汤底几清 如果面质可以再爽少少就好啦 但真心另一个馒鱼饭好好食 系成条上 重点系个米饭都好烟韧 之后我地仲叫左两个甜品 一个系焙茶芭菲 焙茶味几浓郁 下面仲有jelly小丸子同牛奶雪糕 另一个我地就叫左个樱花抹茶蛋卷 个greentea cream好滑溜 我好中意 仲配埋一杯桃味焙茶 唔会话太甜几好 因为得一杯茶唔够两个人share 所以我就另外叫多左杯玉露 有微微嘅甘香味 最后仲可以倒埋个柚子酱落茶叶到 ***整体黎讲我好满意 因为坐得舒服之余 食物quality又ok 两个人细细声倾计就最啱
***
***