2019-11-09
之前同朋友其实都食过呢间位于中环SOHO区既fusion餐厅,最近见用eatigo book台有8折,于是再次黎食,一如既往好味🙋🏻♀️半年后再黎发觉menu唔同左,原来老板耐唔耐就会转下菜式。首先呢个沙姜风味炸鸡翼系必食(要比5个👍🏻),同出面西餐厅食既炸鸡翼好唔同,佢加左沙姜味令成个层次感提高,而且鸡翼系啖啖肉,送酒一流。黎到主菜法国走地猪五花肉半肥瘦黑叉烧🐷,开头见个名心谂咪又系叉烧唔洗改到个名咁fancy挂,点知一放入癫覆左我对叉烧既概念,原来可以咁好味咁腍咁好味。由于旧肉既肥既部分都几多,再食埋旁边既薄荷西瓜🍉可以解油。平时食胡椒猪肚食得多,但呢个白胡椒白味噌鲜枝竹煮纽西兰钻石蚬配搭真系未食过,啲蚬好大只冇沙,连汤都饮晒😻到最后呢个日本鸡颈肉腐乳烤鸭肝配温泉蛋饭,卖相的确麻麻,但将所有野捞埋一齐食后,个感觉好有趣,好似将日式中式西式既野同时放入口,系好好味👍🏻