餐厅: 滿粥順德粥底海鮮火鍋
资讯:

2019-09-12 800 浏览
虽然天气keep住好热,但系都无阻我无啦啦想食打边炉嘅瘾! 唔想食普通打边炉,所以就突然想起粥底火锅, 于是就约埋朋友嚟食。呢度嘅选择好好, 因为晚餐时段去食就系$198海鲜粥底锅套餐。套餐包括7款时令海鲜,然后再自选六款配料,之后会因应人数提供食物份量。即系话就算人多都未必可以叫得多款食物。店铺好窝心,提供图片指引同埋计时器,话畀大家知每样海鲜要煮几耐。另外,墙上面都贴上食粥底锅嘅步骤。如果大家系唔想自己落手整海鲜嘅话,呢度都系一个好好嘅地方,因为服务员会协助大家去整。 不过如果你想自己整嘅话当然都可以啦! 呢度用嘅海鲜好新鲜,蟹肉嫩滑, 贝壳类海鲜又爽口!食完海鲜后就到其他配料上到,分量好够! 另外想提一提就系个洛神花茶,酸酸甜甜,醒神开胃,好好饮,正!配料食完 服务员就嚟帮大家加入珍珠米同其他配菜,熬成一煲粥。可能我哋打边炉嘅时候加咗一次水,所以煲出嚟嘅粥感觉上有啲稀,但系味道唔错嘅 !值得推介!

呢度用嘅海鲜好新鲜,蟹肉嫩滑, 贝壳类海鲜又爽口!

值得推介!