2024-08-19
𠮶晚同朋友喺尖沙咀行街,之后喺社交媒体揾到呢间日式餐厅。谂都唔谂就决定喺度食晚餐,因为喺度可以一边食好味嘅日本菜,仲可以一边欣赏维港嘅夜景,真系好靓。.👁🗨 维他命tower沙律.➰ 服务员会帮我哋打开,中间有温泉蛋,之后服务员会捞匀,每一啖都系新鲜嘅蔬菜,好开胃。 .👁🗨 美人涮锅.👁🗨 之后就食和风鸡白汤配和牛&鹿儿岛天然豚肉。汤底系由日本自家农场直送宫崎走地鸡骨熬制而成,经过几粒钟嘅熬制,鸡骨完全溶化成汤,充满骨胶原,有美颜作用,味道浓郁鲜甜,好好饮。配埋和牛&鹿儿岛天然豚肉,口感好鲜嫩,肉吸收咗汤汁嘅精华变得非常多汁,好食到吮手指。.👁️🗨️ 炭烧黑萨摩走地鸡.➰ 鸡肉分布平均嘅脂肪,肉汁同鲜味喺咀嚼𠮶阵会散布喺成个口腔入面。.👁️🗨️ 田农场 梳乎厘玉子烧.➰ 口感好绵软,有好多好浓嘅蛋香味,好食。.👁️🗨️ 冢田农场 玉子布甸.➰ 食落口感似布甸,好有弹性,入面好滑,好好味。.🔛 整体评分(7.5/10)
👁🗨 维他命tower沙律
👁🗨 美人涮锅
👁️🗨️ 炭烧黑萨摩走地鸡
👁️🗨️ 田农场 梳乎厘玉子烧
➰ 口感好绵软,有好多好浓嘅蛋香味,好食。
👁️🗨️ 冢田农场 玉子布甸
➰ 食落口感似布甸,好有弹性,入面好滑,好好味。
🔛 整体评分(7.5/10)