2024-03-29 102 浏览
今日可以嚟到自己其中一个最钟意食嘅酸菜鱼餐厅食饭,佢嘅酸菜鱼实在值得推介!酸菜鱼果然鱼如其名,真系好味到人见人爱!呢个酸菜鱼嘅味道麻辣够味之余都相当平衡,再加埋带有少少微酸,唔会太重口味嘅,同时又食得出唔同味道!今次叫埋有宽粉嘅版本,吸晒酸菜鱼汤汁嘅精华,食落淡淡香口!而且佢亦都有唔同配料,例如笋、鸡髀菇,样样都吸收晒汤汁嘅酸菜鱼香!最后梗系呢度嘅主角 - 鱼!鱼片唔单止肉质嫩滑,更加大大块,配埋白饭食真系一流!酸辣土豆丝呢一味系我自己一个人最钟意食嘅小菜,虽然好似好简单平凡,但系炒出嚟镬气十足,热辣辣嘅温度,配上微微酸辣嘅土豆丝,作为配菜真系一流!红糖糍粑呢个甜品绝对值得推介!虽然系热食,但系作为甜品绝对出色!外表微脆,内里烟韧,口感十足,配埋红糖浆更是甜美可口!冻柚子茶大大杯又抵饮既解辣精选!总括而言,作为一间连锁店,可以保持到咁高质素嘅酸菜鱼水平,实在值得推介!

酸菜鱼

酸辣土豆丝

红糖糍粑

冻柚子茶
大大杯又抵饮既解辣精选!

2024-03-28