2014-11-04 1370 浏览
好耐之前已经听过人话呢间d抹茶甜品好好食,呢日放工经过海港城又有d肚饿,于是专登去买嚟食。既然抹茶最出名,当然要由抹茶嘅甜点试起。间店分为三部分,一间卖雪糕,一间卖泡芙,一间卖大判烧。落咗单要去收银台俾钱先。海港城好多游客,所以可能要排队等一阵,去雪糕𠮶边俾八达通就快啲。呢日买咗个抹茶吉士红豆大判烧,拎上手暖但唔热。入面嘅抹茶吉士好幼滑好有茶味,唔会太甜,不过我觉得唔系好够红豆,对嗜甜嘅我嚟讲有啲不足。可能因为我𠮶日一路食一路喺街上行去搭车,所以有啲食而不知其味。几日后自己一个放工又肚饿,于是谂住再去买大判烧同泡芙做晚餐。晚餐只食甜品怪怪地,于是买咗个芝士火腿大判烧。拎上手仲系热辣辣!咬第一啖未啖到入心,再咬就食到好香浓拉到丝嘅芝士!大判烧个皮仲加咗黑椒,食落更加惹味!火腿就食唔出特别,不过成个配搭都好match!食完晚餐再买多个甜品:吉士泡芙!唔同大判烧,泡芙拎上手冻嘅,咬落口个皮几脆,入面注满用云尼拿籽做嘅吉士,香甜幼滑,加埋脆脆嘅泡芙皮,口感好match!试咗三个产品,觉得泡芙系最好食嘅,下次要再试抹茶泡芙!

既然抹茶最出名,当然要由抹茶嘅甜点试起。

呢日买咗个抹茶吉士红豆大判烧,拎上手暖但唔热。
抹茶吉士红豆大判烧
入面嘅抹茶吉士好幼滑好有茶味,唔会太甜,
不过我觉得唔系好够红豆,对嗜甜嘅我嚟讲有啲不足。

晚餐只食甜品怪怪地,于是买咗个芝士火腿大判烧。
芝士火腿大判烧
食完晚餐再买多个甜品:吉士泡芙!
吉士泡芙
唔同大判烧,泡芙拎上手冻嘅,
吉士泡芙
试咗三个产品,觉得泡芙系最好食嘅,下次要再试抹茶泡芙!
2014-10-22
外卖自取