2022-06-09 210 浏览
突然想食台湾野,见间铺装修几靓就入去试下,点知食咗个空虚😮‍💨1. 炸猪扒卤肉饭 $50啲卤肉唔系台湾菜嘅味道,反而似系梅菜肉碎饭;个卤水蛋无味又硬又鞋口….炸猪扒就不过不失,食得落口已经要赞2. 猪颈肉葱油伴面 $50食过最难食嘅猪颈肉!首先系缩水缩到鞋哂口,其次系个味道,好难食唔识形容😵‍💫似系过期美极腌过嚟咁跟住个伴面,预咗系油咖啦,但佢系恐怖到攞啲油浸住啲面咁!!重点系!!完全无葱油味,好似食紧菜油浸面咁😔3. 蒜泥白肉小食 $42味道若然以川味食物嚟讲,可接受嘅(但我喺台式食品餐厅?)啲肉好大块,重蒜,但啲辣好奇怪,会食食下突然有一两块特别辣4. 跟餐加咗两杯乌龙芝士奶盖 $20/2痴线唔好比个芝士奶盖呃到!淡到好似饮水咁,无甜味,但又无茶味,又无芝士奶盖味,我地都唔知自己饮咗啲乜🤦🏻‍♀️最嬲系,一路食野,个呀姐一路吸尘,明白你赶住收工(果阵都21:xx,佢地收22:30)你抹枱/搬櫈上枱都唔系问题,但我地仲食紧野,你就喺正隔离开住个吸尘机吸尘,一路吸,吸尘机就一路排气对到正张枱啲野食,吹落块面….咁样真系好咩😭😭😭最后两个人食埋单$162,劝大家无咩事真系唔好去试,你值得尝
1. 炸猪扒卤肉饭 $50
啲卤肉唔系台湾菜嘅味道,反而似系梅菜肉碎饭;
个卤水蛋无味又硬又鞋口….
炸猪扒就不过不失,食得落口已经要赞

2. 猪颈肉葱油伴面 $50

3. 蒜泥白肉小食 $42
味道若然以川味食物嚟讲,可接受嘅(但我喺台式食品餐厅?)
啲肉好大块,重蒜,但啲辣好奇怪,会食食下突然有一两块特别辣

4. 跟餐加咗两杯乌龙芝士奶盖 $20/2

最后两个人食埋单$162,劝大家无咩事真系唔好去试,你值得尝试更好的食物
2022-06-08