2022-07-27
又比我揾到间值得推介既关西式寿喜烧🥰因为我同朋友都系偏爱寿喜烧,所以都冇拣涮涮锅😆全部食材都由店员煮理及介绍,唔洗落手岩晒我🤓🎈日产 特撰黑毛和牛(A5)套餐 $689🎈日产 黑毛和牛(赤身)套餐 $529所有和牛套餐都有齐4式前菜、和牛、野菜锅及甜品😍咁我就由进食次序一步步介绍比大家😋😋🎈四式前菜🔸日本产蕃茄配沙律菜🔸岩手县广田湾蚝配三文鱼籽及柚子汁🔸和牛他他伴鹌鹑蛋黄、京葱及开心果碎🔸柚子萝卜渍物味道顺序由淡到浓食,蕃茄甜度比平时高🥰生蚝厚肉大大只,够新鲜有蚝味,配柚子汁好夹😋另外个和牛他他捞埋鹌鹑蛋黄真系又滑又香,最重要系佢冇腥味👍🏻👍🏻至于个柚子萝卜渍物虽然系正,真系唔洗一下子食晒🤣可以留番食和牛中间fresh下自己🤓🎈日产 特撰黑毛和牛(A5)🎈日产 黑毛和牛(赤身)每一个餐有3大片和牛,同埋都有d厚度,唔会纸咁簿🤓另外我都建议可以叫唔同款式share食,因为真系各有各好味又唔会腻😋特撰黑毛A5和牛一定系入口即溶,建议可以拣焦香少少,而A3既赤肉就可以拣单边煮半熟😋虽然叫赤肉,不过油花一样唔少,而且会比A5一份肉香👍🏻所以真心两款都各有各好🥰🥰餐厅除左有提供日本无菌鸡蛋,仲有
🎈日产 特撰黑毛和牛(A5)套餐 $689
🎈日产 黑毛和牛(赤身)套餐 $529
🎈四式前菜
🔸日本产蕃茄配沙律菜
🔸岩手县广田湾蚝配三文鱼籽及柚子汁
🔸和牛他他伴鹌鹑蛋黄、京葱及开心果碎
🔸柚子萝卜渍物
🎈日产 特撰黑毛和牛(A5)
🎈日产 黑毛和牛(赤身)
餐厅除左有提供日本无菌鸡蛋,仲有青柠以及三款唔同口味既七味粉可以拣👍🏻不过我最钟意都系沾蛋浆😋
🎈野菜锅
🎈乌冬
用寿喜烧汁煮淋野菜,、豆腐、福袋,芋丝等等,份量够有入味🥰乌冬就用咗鲣鱼汁去煮,乌冬够晒烟烟韧韧👍🏻
🎈甜品
🔸静冈县白川茶
🔸 抹茶蕨饼、日式和菓子,红豆
甜品精致好日式,认真位系连茶都会换一款配甜品👍🏻味道一层层咁食,成餐饭都食得好开心愉快🥰
✨想食记得提前book位😋