2020-03-01 965 浏览
首先师傅会俾你喺759买到嘅湿纸巾,佢话寿司系要用手食!其实日本好多都系用手食,但系旧寿司唔会一攞上手就散咗!啲酱汁滴到成手都系!但系佢就冇比到第二张湿纸巾我哋!可能系因为呢轮好难买到湿纸巾!个前菜好似预备得唔系好够,佢刮咗个盒好耐先攞到两个前菜出嚟!感觉好似食埋啲冷饭菜汁咁!讲明系厨师拍板,当然系佢整乜你食乜啦!不过通常师傅都会问你有咩唔食嘅!可惜佢冇!仲讲到每一样野都系精心为我地整嘅!一次过就切晒所有嘅鱼生出嚟!乜唔系一路食佢一路切嘅咩?最神奇嘅系喺我哋侧边嘅情侣一路食一路影相,好enjoy咁!我同我老公都有啲觉得有问题嘅系我哋!明明啲鱼生好梅!个Wasabi又好牙膏!仲不停见到个师傅将啲嘢定来掟去!好多个黑人问号??? 点解蓝鲸吞拿鱼要落黄芥辣?师傅话系佢独创㗎!我同我老公都大开眼界!大部份野都系焰烧左一半,师傅话要烧番啲油落去个饭度!讲到个饭底又系捞左好多酱汁,完全食唔到日本饭嘅甜味!食完个半熟生蚝我条👅仲好苦!本身好期待嘅海胆饭,见到师傅喺度不停咁刮啲海胆汁,我又真系唔系好想食!个鱼汤唔错,可惜只有两汤匙!我打开个碗𠮶阵时仲以为人哋已经饮左一半!我问我老公,佢话系呀!系得咁少
最神奇嘅系喺我哋侧边嘅情侣一路食一路影相,好enjoy咁!我同我老公都有啲觉得有问题嘅系我哋!明明啲鱼生好梅!个Wasabi又好牙膏!仲不停见到个师傅将啲嘢定来掟去!好多个黑人问号??? 点解蓝鲸吞拿鱼要落黄芥辣?师傅话系佢独创㗎!我同我老公都大开眼界!大部份野都系焰烧左一半,师傅话要烧番啲油落去个饭度!讲到个饭底又系捞左好多酱汁,完全食唔到日本饭嘅甜味!食完个半熟生蚝我条👅仲好苦!本身好期待嘅海胆饭,见到师傅喺度不停咁刮啲海胆汁,我又真系唔系好想食!个鱼汤唔错,可惜只有两汤匙!我打开个碗𠮶阵时仲以为人哋已经饮左一半!我问我老公,佢话系呀!系得咁少咋! 真㗎???豆腐雪糕唔错!如果真系佢整嘅话系十分之有水准!一个$1600嘅午餐,我哋除咗疑惑之外就系不停的大笑!究竟佢系真心呃我地呀?定系佢真系觉得自己好叻呢?
究竟身边嘅情侣系真系唔识食?定系礼貌上话好食呢?各种嘅疑问就留俾大家去探讨啦!
唔好意思真系冇乜心情影相,咁就当我地发咗场梦。