2024-01-28 20 浏览
好耐冇食Poke Go,记得对上一次系去完书展食嘅,都隔咗一段时间,加上最近又食得好heavy,想食返啲fresh啲, 所以约咗个朋友一齐去Poke Go。餐厅装潢一如以往都系行简约风,不过湾仔分店多左啲得意既壁画,个人认为打卡必备之一。Signature bowl个个都色彩缤纷,同餐厅嘅装潢好夹,直接拎嚟打卡都好正!仲要唔系得个样,味道都好好⭐️OHANABase拣咗沙律菜,下次可以试埋珍珠糙饭,应该会再饱肚啲!三文鱼切得好大粒,口感够厚实,而且味道够鲜。而粟米同樱桃番茄就增加咗佢嘅口感,蜜糖芥末酱几开胃,整体上味道好夹。餐厅仲有特登配埋青柠仔,令到成件事再Fresh d!⭐️808吞拿鱼配寿司饭,加上咗枝豆同埋杂菌香菇,再喺上面舖上三文鱼籽,吞拿鱼嘅鲜味够浓,而枝豆同埋杂菌香菇令整体口感更加立体。再配上山葵乳酪酱令味道更加丰富,系一个加分位⭐️Cold Pressed Orange Juice冷压橙汁特别鲜甜,上面放左干果,职员提醒我地一定要食,个人建议食法可以一边饮一边食干果,会系一个类似享受紧甜品嘅体验餐厅入边特登有一个迷你水吧,可以自己斟水,仲可以拎埋餐具,同埋所有嘢都好干净企理

⭐️OHANA

⭐️808

⭐️Cold Pressed Orange Juice

餐厅入边特登有一个迷你水吧,可以自己斟水,仲可以拎埋餐具,同埋所有嘢都好干净企理,令人放心
2024-01-11