2024-10-13
睇过泰山介绍好似好正咁就满心期待走去食,坐低有个女职员走埋嚟介绍新出咗个包同推荐鸡翼,然后就话要自己去counter落order, 咁ok la。咦?唔系㖞,10% service charge㖞⋯⋯睇个餐牌价钱唔算特别平,有好多都好特别、好吸引,所以就叫咗个signature牛扒芝士三文治(大概咁上下名)。啲食物嚟到我以为嗌错咗⋯⋯心入面嘅反应系:就咁㗎咋?百几蚊㖞!准备开始食连餐具都冇,系要叫个女职员先会有(可能以为我哋食三文治唔使餐具?)咁10% service charge系收咗喺推介食物𠮶度?块多士夹住好多芝士同块好薄嘅牛扒,虽然块多士好脆,但系成件事好滞,食几啖就想饮嘢。讲开杯嘢饮,叫咗百香果梳打,冇任何Topping或特别嘅杯,好似茶餐厅加$10转特饮嘅feel,唔紧要,可能好好饮,唔系挂⋯⋯无味嘅⋯⋯朋友叫咗杯柠檬梳打,甜到不得了,又心谂:2杯嘢加埋百几蚊㖞,唔系啊嘛!Total 四百几蚊埋单,2个三文治+鸡翼+2杯嘢饮系食得好饱嘅,同埋唔系难食,但系感觉我用四百几蚊嚟食好少少嘅茶餐厅就觉得唔值。值得赞嘅系单骨鸡翼好味,好似值返少少。
值得赞嘅系单骨鸡翼好味,好似值返少少。