2020-04-30 2091 浏览
家人一直好想试点心放题,但好多间都full晒,打去呢间又book到,所以就泥试下。好耐之前泥过一次饮茶,觉得d炸虾饺几好味,所以都想试下放题。一上到泥,见到好多人等紧位,全间酒楼得4-5个部长,传菜,执枱,带位,听电话,埋单都系佢地,真系睇见都觉得佢地惨,跑泥跑去,忙唔停。都明呢个时势好多公司都cut人,但又要整唔同promotion吸引客人泥,泥到其实唔够人手,大家都几辛苦。每张枱都有提示牌话落完单要等20-30分钟,都明嘅,始终咁多人咁多单。等左半个钟,终于有野食喇,d炸虾饺都仲系好正,但其他炸野都真系几油,一咬已经挤左5-6滴油出泥。 蒸包又系好失望。。个奶黄包一咬系流心,但d颜色系啡色,味道怪怪地,有d似咖央酱咁,食左一啖就顶唔顺放弃左。 到甜品系列,叫左个养颜枣皇糕同杨枝甘露(如下图), 真心吓亲,好大只小强脚喺旧糕上面,仲要有毛架个杨枝甘露我都系第一次见会有咁多泡。。睇见有d唔开胃

个杨枝甘露我都系第一次见会有咁多泡。。睇见有d唔开胃