2020-08-11
呢排食外卖食到口啖啖,谂起之前朋友话呢间店嘅古早味蛋糕好食,佢平时系湾仔店买嘅,话日日都好快卖晒。湾仔我太远,放工拿拿淋冲去旺角分店买。去到仲买到黄金芝士味,另外有两种味已经无晒喇,wow~真系好受欢迎。上面有好多粒粒芝士㗎。包装纸盒好精美,仲有同款图案胶袋装住,只鸡仔好可爱(阿女钟意鸡仔图案,所以好吸引我眼球)拎到返屋企,成家一齐食,一打开盒即刻有阵香味。cut开分嚟食,蛋糕好挺身唔会一cut散开,但食落口又唔干,个个都话正。阿女钟意食个蛋糕又钟意个盒话要合照,好搞笑D芝士粒粒好香,个蛋糕够成家人食,味又好过平时d蛋糕铺嘅蛋糕,75蚊咁嘅质素咁嘅份量真心抵。我第二日带咗一忽返公司食,之前间店嘅店员有介绍叮30秒食会仲好食,我想叮时发现公司个炉变咗蒸炉……我平时无叮嘢无留意,最尾冻食,然后发现冻食都仲好好食㖞下次希望买到其他味试下~