CHUTNEY

2K
庆祝同事生日 我提议拣呢间印度餐厅😙 环境舒服之余 餐厅会帮手上甜品插蜡烛 店员仲会唱生日歌 帮手影相㖭🎶 气氛真系好好 搞活动一流☺️-🍛 Lagan Ka Gosht 羊肉咖喱咖喱相当有水准 香料味道浓烈惹味🥵 羊肉煮得够稔又入味 想打包第二日用嚟送饭🤣-🌮 Truffle Cheese Naan 松露芝士薄饼Naan有两只手板咁大块 呢个价钱我觉得好抵😯 完全唔吝啬松露酱 铺满喺饼面 就咁食都好好味🥰-🦐 Sarson Malai Jheenga 芥末煮虾用嘅虾几高质有啲惊喜😳 虾肉大件爽口 酱汁有啲椰汁味 我觉得有啲似葡汁 几好食🤤-🧆 Raj Kachori 杂锦脆饼脆饼入面包住香甜嘅水果粒😉 配合薄荷酱乳酪酱 每一啖都充满印度风情💃🏻-🍹Chutney's Iced Tea / Mango Lassi招牌冰茶用上番石榴同桃 清新解腻🍑 同香浓嘅mango lassi成为好大对比🤭 一人一杯share嚟饮就啱晒喇😏-🥭 Mango Kulfi将泰国芒果去核 再用芒果雪糕填满中心🤯 食落每一啖都系泰国芒果独有嘅香味👍🏻 可谓餐厅心思之作 同朋友讨论咗好耐点样可以整到🤓-📍CHUT

🍛 Lagan Ka Gosht 羊肉咖喱
🌮 Truffle Cheese Naan 松露芝士薄饼