2024-01-25 167 浏览
今天是一年一度渣打马拉松大日子🏃‍♂️, 云集七万几选手✨, 用汗水和斗志来完成目标☺️,我有幸身处其中亦感受到这份激情,真系好难得。💪🏼可能因为之前要凌晨三点起身😯,跑完之后回到家一睡便到晚上💤,跳过了午餐直接去晚膳🍚,更特意选了「乐天皇朝」食八色小笼包🥢,只因每次食小笼包内嘅肉汁一咬而溢出嘅滋味,难以形容。🥰待应推介今期到1月28日,小笼包买一送一😯,咁本身我叫一笼8色小笼包🫰,就可以食多一笼原味小笼包(6个)👈🏼👈🏼,只系帮下手打卡举手之劳👏🏼,咁当然欢迎佢嘅推介啦。🎉《8色小笼包》,就系8款口味:⚪原味、🟤蒜香、🟠蟹粉、⚫黑松露、🔴川味、🟡芝士、🟩糟溜丝、🟤鹅肝。先唔讲味道,只系颜色都很吸引,唔驶讲都会相机食先🤳🏼,口味方便各有特色😋,个人喜欢川味,因为钟意食辣但又唔可以食太辣,呢款就啱自己🥹,但不可食太快,我会放著口里先咬破外皮让肉汁涌出,🤭再细尝肉汁与涵料混和的口感,唔错。♥️《无锡脆鳝》呢个好食👏🏼,将平时一般市面蒸的煮法改为炸☺️,每一条都脆口,唯一忠告是会食唔停口😬。《上海风味酱鸭》🦆口感似烟熏煮制😆,咸咸地😸,有够风味。《四川酸辣汤》🥣辣沿著喉咙以下,回味。压轴甜品🍬,叫了

《上海风味酱鸭》🦆口感似烟熏煮制😆,咸咸地😸,有够风味。

《四川酸辣汤》🥣辣沿著喉咙以下,回味。

压轴甜品🍬,叫了我种意嘅《桃胶桂圆汤》🥄同《豆沙锅饼》🥧,份量唔驶太多刚好填了胃的最后空间🫰🏼,豆沙锅饼的豆起沙又唔会过份甜,今餐大满足🫶🏼。

八卦下从网上看到👀「乐天皇朝」荣获了「2023 LINE传世饮食指南」📖最喜爱小笼包餐厅👍🏼,而得奖菜式更系招牌小笼包,果然名不虚传🗣️,小笼包确好食回味,今次饱腹后就要持续运动,keep住健康身体再挑战马拉松,keep住食最爱嘅小笼包。😋
  • 无锡脆鳝
  • 原味小笼包