2022-07-27 708 浏览
第一次黎呢度食饭,一入到黎见到装修已经wow左一下。装修充满7,80年代风格,亦都好似入左大排档咁。由于因为天气关系大家都唔太想食主食,所以今日以小食为主~前菜1凉拌木耳:酸酸地既汁配上爽脆既木耳,作为头盘十分开胃~前菜2炸甜不辣拼盘:一上枱见到佢既卖相已经知道佢系新鲜炸起,诚意十足。咬落口首先系又薄又脆既表层,同烟韧既馅料有强烈对比。前菜3炸银丝卷:作为未戒奶既小孩,见到附上满满一盘炼奶,已经好满意。如果可以再多d就更好啦~前菜4客家咸猪肉:点菜之前完全冇概念系咩名堂。第一眼会觉得系薄切左既黑椒猪手,放入口系另一回事。可能因为薄切关系,唔会大啖肉。油脂同肉沟埋一齐入口系幸福既感觉~主食鲁肉饭:终于轮到呢碗小小的主食。佢有大碗同细碗,为左可以食更多小食,叫细碗饭系正确既选择。虽然碗细,但配料份量完全唔细,鲁肉十分足料,由头到尾每啖饭都食到鲁肉,好中意佢鲁肉大大粒,每粒都有少少肥~送饭一流由环境到食物都好满意~成晚唯一美中不足系带左我地三个人坐一张二人枱,上菜后就成枱野迫左d

前菜1
凉拌木耳:酸酸地既汁配上爽脆既木耳,作为头盘十分开胃~

前菜2

前菜3