今日去咗尖沙咀嘅 Funky Monkey,试吓佢哋最 signature 既momo platter同埋佢地好ignable既on fire cocktails。餐厅环境几有特色,充满咗热带风情嘅装饰,气氛轻松同埋几chill~~佢地喺诺士佛台既商厦楼上位,仲有得唱K/free movie night 等等活动~~ 所以如果上黎同朋友饮下野唱下K 真系几正🍹Flaming Monkey🔥 $108/Tiki Monkey $108大家一定要试佢地杯 Flaming Monkey店员先淋酒,再加火烧,成个火焰表演视觉效果超强劲,打卡一流;Tiki Monkey 就比较甜,啱女仔饮多啲~~✨MOMO platter $198主角一定系 MOMO 拼盘,拼盘有蒸/煎同炸既饺子。蒸饺皮薄馅靓,肉汁丰富;煎饺煎得金黄香脆,外脆内软;炸饺/辣汁饺就酸酸微辣,味道最惹味我最钟意~~✨Sukuti $108即系炸水牛肉干,系尼泊尔几出名既小食,牛肉干炸得香口烟韧好有咬口,加埋香料味道有啲辣劲好惹味,用黎送酒一流!✨Louisiana Pizza $128pizza 用咗鸡肉、蘑菇、酸忌廉同埋甜辣酱

大家一定要试佢地杯 Flaming Monkey

Tiki Monkey 就比较甜,啱女仔饮多啲~~

✨MOMO platter $198

炸饺/辣汁饺就酸酸微辣,味道最惹味我最钟意~~

✨Sukuti $108

✨Louisiana Pizza $128
pizza 用咗鸡肉、蘑菇、酸忌廉同埋甜辣酱做 topping。饼底薄脆,鸡肉嫩滑,酸忌廉同甜辣酱嘅配搭好夹,味道层次丰富~~

✨尼泊尔奶茶
去𠮶日天气好冻,店员超nice 仲请左我地饮佢地既奶茶,佢地原来都好似西藏蒙古人咁饮啲香料奶茶,佢地呢杯奶茶味道咸咸地佢地再加埋黑椒,饮完个胃暖笠笠晒呀~~

#诺士佛台BAR#尖沙咀酒吧#尖沙咀bar#尖沙咀HH#尖沙咀美食