2024-03-06
由好耐之前就已经有买过Fresh Fresh Bakery嘅面包🥯同埋曲奇🍪 见我一直帮衬到依家 就知佢有几好食啦🤣🍀港式丝袜奶茶奶茶味道好浓郁 茶底好香浓 入口顺滑冇苦涩 同传统茶餐厅有得比😍🍀拉丝芝士菠萝包芝士味道好浓厚 咸咸地几开胃 配菠萝包一齐食都好夹😚 不过天气太冻 芝士有啲凝固 做吾到拉丝个下比大家睇🫣🍀开心果麻糬球开心果控一定好钟意 因为开心果嘅味道超级浓郁 每一啖都有好浓好香嘅开心果味🤩 表面仲铺满好多开心果嘅果粒 好好食🤤🍀麻糬曲奇一盒麻糬曲奇有四种口味 我个盒就有伯爵茶味 朱古力味 开心果味 同埋芝士味☺️ 伯爵茶好清新 但味道都好够浓😜 朱古力味有埋朱古力粒 增加口感😋 开心果一样好好食 芝士味就正正常常😉🍀肉松怪兽波口感好松软 入面仲有好香浓嘅芝士同埋忌廉 两层口感分明 加埋表面嘅紫菜肉松 更加开胃🥰🍀曲奇礼盒我买左一盒圆盒罐装嘅曲奇 入面拣左好多种唔同口味 朱古力粒粒曲 咖啡曲奇 斑斓曲奇🍪 全部都系手工制作 相对较少油 口感好脆口😚
🍀港式丝袜奶茶
🍀拉丝芝士菠萝包