2019-08-24
今日8月24日,约左朋友食lunch buffet, 我拣咗呢间西餐厅,我之前都未食过,但听闻口碑几好, 所以想嚟试下。呢度lunch buffet系由十二点食到两点半, 我十一点十就喺门口攞枱,然后等入场,啲服务心服务都好好,态度都唔错。 黎到第一件事梗系影返啲美食相先啦,为大家介绍一下,呢度都有好多种类唔同美食,真系好多选择。有多款点心,粉面饭,有生滚粥,有汤粉面,亦都有日式的, 有猪脚姜 有多款饮品咖啡柠檬茶等,冷盘有鱼生,有生蚝,有长脚蟹,有青口,有虾, 热荤都有叉烧,烧肉,有两款pizza,有烧猪骨,有咖哩羊肉, 烧鸡,咖哩角,薯饼,蔬菜...等等。有中汤,有西汤:洋葱汤 ,粟米雪耳羹, 甜品都有杨枝甘露,豆腐花, 仲有榴梿蛋糕 ,亦都有其他多款甜品蛋糕, 有多款生果,亦有朱古力喷泉,仲有pancake waffles, 总之好多美食。我食咗两个半钟 饱到顶点,仲要好多嘢都冇试到, 已埋单$410一位(某信用卡有85折后),真系好值食, 真心算系唔错 但甜品就麻麻地, 我推介就系长脚蟹,猪脚姜,生滚粥, 烧肉,炸云吞, 其他都是一般还可以, 生蚝我冇试过,不过好多人排队去拎,
我食咗两个半钟 饱到顶点,仲要好多嘢都冇试到, 已埋单$410一位(某信用卡有85折后),真系好值食, 真心算系唔错 但甜品就麻麻地, 我推介就系长脚蟹,猪脚姜,生滚粥, 烧肉,炸云吞, 其他都是一般还可以, 生蚝我冇试过,不过好多人排队去拎,应该唔错。 今餐之后,下次都会再去食。