喺呢间米线开张第一日,本身系谂住去新蒲岗食原本𠮶一间豆花米线,去到发现执咗,而见到呢一间连招牌都未拆红纸,但见到入边有人就走去八卦睇吓,点知都系食豆花米线嘅,当日缘份嘅促使之下成为左佢开店第一台客人。然后因为味道好又再返去食,食完觉得水准keep到又再返去食,介绍啲朋友人哋觉得好食又约我返去食,都唔知食咗几多次喇。酸辣米线我比较推介,汤好味衬米线好适合。豆花米线其实都好正,但因为系捞嘅关系好多酱,食落比较滞。𩠌方面推介我的最爱菜式猪颈肉,新鲜烧起热辣辣脆卜卜,佢个泰式酱汁都好正,酸酸辣辣。猪软骨都唔错,系争少少啲软骨味道啫喱状态,同埋个味道比较柔和,系米线汤底之下未能够好突出。最爱加紫菜。,扫晒啲汤好惹味。麻辣炸鸡球都唔错,新鲜炸起算系食米线入面比较特别少见嘅一个配菜。鱼肉春卷同炸鱼腐,其实都系新鲜炸好香脆。,不过相对之下就冇咁特别啦。小食方面都食过百味豆腐同虾多士,两样都出色,尤其是包尾豆腐呢个价钱嚟讲十分之大份,好食又抵过酒楼食好多。炸韭菜饺都食过。,但就正路啦。饮品饮过冻柠益几特别,柠檬加益力多,酸酸甜甜好开胃,无喺第二度见过第一次喺度饮。之后都试过朱古力,其实几香浓都算出色。朋

饮品饮过冻柠益几特别,柠檬加益力多,酸酸甜甜好开胃,无喺第二度见过第一次喺度饮。之后都试过朱古力,其实几香浓都算出色。朋友就话奶茶唔错,但我就冇饮过喇。

附上其中几次食既图比大家参考下

不过座位真系有啲迫同唔好坐,同埋而家已经好多人食,平日食既话中午12:15左右要到,如果唔系好大机会要排15-20分钟。老板(男)第一次帮衬嘅时候见到,好有礼貌好welcoming,但而家楼面个女职员,可能加埋多客当外卖好忙啦,有时态度都一般🫢
  • 炭烧猪颈肉
  • 八味豆腐