芝加哥串燒酒場 (明雲閣)

Chicago Bar And Restaurant (Ming Wan Court)
2024-04-15 39 浏览
难得有柴可夫车我入元朗兜风,我哋就顺路来咗芝加哥串烧酒场happy hour。😚😚原来日光日白坐系度叹啤酒食串烧都几叹喔🤣🤣,呢度嘅啤酒happy hour做紧买一送一,我哋叫咗chicago logo beer。我本身唔太好啤酒嘅,因为觉得有啲苦苦地。但店员推荐呢只啤酒又几好饮喔😍,饮落系有阵清甜嘅感觉,好舒服😚😚,配串烧一流啊,好啱女仔饮。呢度最令我惊喜嘅系有好多好特别嘅串烧食,估佢唔到竟然有烧鱼泡😂😂😂,玩到咁刁钻,点够你来啊~😂😂😂 仲有烧淮山,烧龟苓膏😂😂😂,有无谂过食串烧都可以清热解毒啊?呢度帮到你啊~🤣🤣🤣老老实实,个烧淮山真心好好食,我差啲想order十串啊😂。佢哋除咗下火嘅串烧,肉类都好出色咖😉 特别系烧乳猪、烧白鳝、烧纸鹤鸡皮…呢啲系必点咖😍。估唔到乳猪用串烧方式来烧都可以好好味,即叫即烧,上枱即食,果种松脆感真系一试难忘啊~😍😍😍 呢度嘅白鳝除咗有平时经常食到款式外,仲有一款叫无骨白鳝,系咪听个名都开心呢~😚😚啖啖肉嘅脆皮白鳝,入口爆汁,充满香味~😍😍真系好开心咖~纸鹤鸡皮烧到好似猪肉纸咁又薄又脆,好香口,一啖啤酒一啖鸡皮好满足~😍😍😍下次可以拣宵夜时间过来啤一啤

下次可以拣宵夜时间过来啤一啤,三五知己倾下计relax下,呢度系个好好嘅选择~🥰🥰