2017-01-05 241 浏览
今晚同左朋友一齐试潮福蒸气石锅,其实好耐之前都已知有呢间店,不过都冇试过,最近朋友提返就book枱试下佢啦。环境好似酒家咁,地方好大,一入到,就好多入客,每枱都系食蒸气锅的,望到其他人都食得好开心。地下个层仲有海鲜系度游嚟游去,好大只又新鲜,见有食客系度选海鲜。讲返重点,呢间海鲜都真系好新鲜,其实海鲜够新鲜,就啦蒸都真系好好食,食材都吾平,每人实包龙虾,肉质弹牙,好鲜甜。另外我自选了鲍鱼,圣子等,全部都蒸得岩岩好,吾会老,因为全部都有人教好蒸海鲜嘅特定时间,又有店员分俾我地食,服务好好。最后食左牛丫鸡丫丸等,系任食嫁,瓜菜类都有好多款,都系任食正。仲有啤酒任饮,好超值丫。