2023-12-15
《城寨龙凤鸡煲翅》🫧好耐都无打过边炉啦,大哥有时间,专登出黎车埋我,💖仲揾埋成家出嚟晚饭,来到尖沙咀既城寨煲皇,呢度既野食包罗万有,❣️款式又多,就咁睇个环境都觉得好舒适,睇过个价钱系好抵食,💕之前有人已经讲过话呢度好食,咁出名所以真系要食返次💓💞先讲讲汤底,我地食城寨龙凤鸡煲翅,份量相当劲,有好多鸡系度,而且成个汤就算食到完场都唔会有油飞出来,技术好好🫧《唐生菜》🫧叫了一些菜、同埋少量海鲜咁,佢用一个铁桐既形状,装起晒d菜,有一种时代感觉,全部都见有水点,好清新既感觉,好干净🫧《挂架牛颈脊》🫧呢个以挂架形式既CP值好正,好似卖紧猪肉咁,好有趣,睇到都食欲大增,唔少得一定要手机食先,好有口感重牛味 🫧《珊瑚蚌》🫧除左牛同菜,原来海鲜都一样咁好食,好新鲜,望到佢咁挺身又咁有弹性,最好就系可以吸到好多汤汁,味道又加分🫧《百花炸油条》🫧呢种叫做油炸鬼,系一份好饱肚又邪恶既小食,仲要有埋酱添,本身已经整熟,就咁食都得好方便🫧
先讲讲汤底,我地食城寨龙凤鸡煲翅,份量相当劲,有好多鸡系度,而且成个汤就算食到完场都唔会有油飞出来,技术好好🫧 《唐生菜》
🫧叫了一些菜、同埋少量海鲜咁,佢用一个铁桐既形状,装起晒d菜,有一种时代感觉,全部都见有水点,好清新既感觉,好干净🫧 《挂架牛颈脊》
🫧呢个以挂架形式既CP值好正,好似卖紧猪肉咁,好有趣,睇到都食欲大增,唔少得一定要手机食先,好有口感重牛味 🫧 《珊瑚蚌》
🫧除左牛同菜,原来海鲜都一样咁好食,好新鲜,望到佢咁挺身又咁有弹性,最好就系可以吸到好多汤汁,味道又加分🫧 《百花炸油条》