2021-07-06
朋友知我钟意食酸菜鱼,拣左呢间听讲系出名食酸菜鱼嘅餐厅而家相信系疫情关系,佢地直接出左2人同4人套餐,而家选择都几多值得一赞食物方面就逐样break down 蒜泥白肉卷:白肉几香几瘦,蒜头系炸过嘅脆蒜几正而且中间夹左应该系青瓜条,减少左油腻感,呢道菜几值得食小笼包:正常野,算系皮薄有汤汁炸虾滑莲藕球:虾滑唔错,但莲藕略嫌太薄,做唔到莲藕好粉嘅口感汤:好饮,有肉香羊菇菌香又唔会腻重头戏酸菜鱼:坦白讲有啲失望,个样系几靓仔,但酸菜味入唔到落汤度,麻 鲜 辣 都唔够,鱼嘅份量系几足但因为个汤浓度唔够所以都系冇乜味豆沙锅饼:皮太厚太硬,豆沙甜度都不足每枱只限90分钟时间,而且系要好准时就交枱,提早20分钟已经叫我地埋单,而且上菜速度好快,放到张枱冇位放,要食得好急先有办法食晒咁多道菜,虽然店员但好好礼貌,但始终都系太急
食物方面就逐样break down
小笼包:正常野,算系皮薄有汤汁
汤:好饮,有肉香羊菇菌香又唔会腻
豆沙锅饼:皮太厚太硬,豆沙甜度都不足