2024-01-19 557 浏览
最近因备有肚饿,就去咗间近日话题嘅日式火锅店大快朵颐。第一摆试呢间嘅极上美国牛小排,真系惊喜到我!肉质软滑得滞,放落汤里面转个两圈,已经熟得刚刚好,食落去简直系哗!肉汁爆棚,满嘴都系牛肉嘅醇厚风味😍。特选嘅辣汤底同昆布汤真系百搭,辣得黎唔会太辣口,汤底恰到好处嘅鲜味,令个人暖笠笠。啤酒猪肉同牛肩肉都非常适合火锅,但对我嚟讲,当晚星星之光一定系佢哋家嘅肥牛。每片肥牛薄切得嚟准确,火候一掌握就会有非一般嘅口感,好似系口中慢慢溶化。而家讲下配菜,鲜蔬滋味正!生菜脆口,我仲发掘到红心大根呢个新宠儿,鲜甜得嚟又清新,同牛肉嘅油腻滋味相得益彰,令人食得咁开心!火锅里面仲有好多弹牙嘅丸子同好味嘅面食,满足到我呢个贪心鬼😋。环境干净卫生,系个放松心情,同三五知己一齐叹美食嘅好地方。真系食得开心,食得滋味啊!🎉🍲🥬