2018-09-06 1404 浏览
大概年几两年前去过一间位于中环既摩登中式点心和小菜餐厅,印象唔错,原来尖沙咀都有分店,等我再试多次先😆.<火焰菠萝> 😍呢个上菜有惊喜,成个菠萝烧住上,咁梗系相机食先啦😄一打开香喷喷色泽丰富,菠萝鲜甜可口,一d都唔酸,牛肉香软多汁,清新醒胃,果然系必食之选😋.<点来聚聚>个名几得意,原来呢款菜包括五款特色点心,有墨鱼汁饺,芋蓉流沙,柚子虾饺,酒酿枣糕和赛螃蟹饺😃卖相不错,不过味道都系预料之内,唔算特出。.<金菇翠苗>呢个金菇炸得几香脆,翠苗幼嫩香甜,一啖脆脆金菇一啖软软翠苗系食得几滋味😄.<陈皮炖梨>秋意浓浓天气干燥,最后叹返个炖梨,虽然唔系好食到有陈皮味,但甜甜地够晒润喉啦😚.整体上几好,记得第一次试过松露香菇,白玉玉鸽,猛虎咬猪又真系几好味。呢间餐厅每样细细碟,人少少又想试多几款唔同既菜式就最岩啦,环境几舒服,下次三五之己聚首一堂可以试下呢度啦👍
<火焰菠萝> 😍
<点来聚聚>