又系嚟到我最钟意喺度揾食嘅街❤️通菜街。真心呢条街真系好多又经济又实惠又好味嘅食店‼️ 今次发现咗新开嘅车仔面铺头😍 呢条街冇乜呢类型嘅餐厅,而我最钟意食就系车仔面🤤梗系入去试吓。入到去环境好舒服,座位宽敞,冷气够同埋有电视睇。👍🏼 好搞笑佢有一排单人位。😂见到餐牌原来佢唔止车仔面咁简单!😳 佢仲有重庆酸辣粉同四川麻辣。🤤 等我下次再试先,因为今日好想食车仔面😛。 𩠌嘅种类都好似其他车仔面铺咁好多款,我觉得车仔面同拉面都一样汤底系好紧要🤔。 佢有猪骨汤底同腩汁汤。之后仲可以加佢个秘制辣汁,今次我拣咗BB辣度。😝秘制辣汁系个匙羹上面,食之前将佢捞匀晒系个汤底度咁就得了。👍🏼 饮咗一啖汤底果然好味。😍 墨鱼丸味道正常,萝卜煮得好林好甜,值得一提系佢个鱼肉春卷!拍得住南记👍🏼,又系好鲜甜好滑。𩠌嘅份量几够。朋友叫咗鱿鱼腩肉菜心油面,佢话都几好食可以再战。😂特别一提佢个下午茶好抵食😍。