2006-08-10 40 浏览
唉...唔够训, 又禁错制, 真系好对唔住-__-"又系补完课, 系自修室做左阵功课, 少少肚饿, 附近又食得多, 加上心情受学校o既不利消息影响, 想行行路散散心, 于是行左几个街口黎到呢度。300度散光o既我冇戴眼镜亦冇戴con, 台上冇餐牌, 即使我拣正大大块挂墙餐牌前面坐, 都系睇唔清楚上面写咩。冇办法, 睇左几眼就放弃, 一来冇心情, 二来想快趣d, 反正系呢度睇过食评, 就叫左个紫菜四宝米。呆左唔够一分钟就有得食, 真系出乎意料之外, 可能因为客人唔多(虽然系12:35pm) 心情唔好, 连相都冇心机影先食紫菜, 几爽, 好有口感。捞辣椒油渣, 唔知系呢度o既唔辣定系太大碗, 捞左整整一羹渣同半羹油都唔太辣, 米粉都几好, 好滑, 唔太腍。墨丸真系几好食, 好有墨鱼味好爽口弹牙。鱼皮饺好似好过普通打边炉果d, 唔太多油, 不过唔太鲜味。猪肉丸又系弹牙, 好有鲜猪肉味。最唔掂系旧鱼蛋, 系一饼黐埋晒一齐o既鱼蛋度切出黎果只, 味道少少怪。汤底都几清, 唔太咸, 油份亦唔过多, 岩晒我呢d减肥人士。食完再饮左包苹果绿茶, 个肚再冇投诉, 虽然心情冇好转, 至少肉体感觉上好少少。
唉...唔够训, 又禁错制, 真系好对唔住-__-"