2024-01-16 498 浏览
大家好!啱啱喺一间唔错嘅食肆尝完新菜式,抵食到爆炸𠮶种嘅!🌟 给衬完,真系觉得肚皮满足到不得了!先讲下佢哋个蚝皇扣鲍鱼,真系叹为观止,鲍鱼大只,食落去嘅口感软熟得嚟又保持咗弹性,蚝汁浓郁得黎唔会盖过鲍鱼嘅鲜味,正!另外,啲水煮牛肉真系好入味,辣得嚟又唔会太过,而且配上嘅白菜心又多又嫩,痛快!至于菠萝咕噜肉,哗,炸得啱啱好,酸酸甜甜,啖啖肉,好过瘾!流沙奶黄包就唔洗多讲,甜而不腻,一啖咬落去奶黄流晒出嚟,仲有软绵绵嘅包,完美!最后食品节,啲点心真系叫人回味无穷,尤其系啲马拉糕同烧卖,真系做得好层次分明同精致。马拉糕软软绵绵,烧卖嘅虾籽爆足味,超足料。😋 呢次旺角路过真系撞正宝,下次有空一定再黎!两个字嚟形容佢哋嘅食物 — 香口!