2024-01-26
喺呢间餐厅,第一样我试嘅系开心果雪糕,外表吸引我添!🍦 首先讲吓卖相,青绿色嘅雪糕睇落好清新,但食落去开心果嘅味道就真系略嫌单薄咗啲。咬一口,口感滑溜,就算系淡嘅,都仲算系好清爽,唔会觉得腻口。中间夹嘅饼干碎,加咗啲嘢嚼,有啲松化口感,啫系打边炉,热辣辣嘅同凉哋哋嘅咁样,对比得宜。🤤至于荃湾IKEA嘅薯格同埋肉丸,讲真嘅,咁平实价钱俾到呢般份量实在值得一赞。薯格外皮金黄,香脆得嚟唔会太油,沾上自己钟意嘅酱料,咪就直头系咁嘅美味啦!肉丸就更加唔使讲,香滑肉质,𠮶啲汁兜得咁啱,浓郁嘅味道令人一粒又一粒。啱啱食嘅时候,我去食咗佢哋八月新推出嘅小龙虾芒果沙律。好开胃!小龙虾肉新鲜滑溜,再配埋芒果嘅甜,清新够哂味,真系劲啱夏天。😋 酥皮龙虾罗勒浓汤,呢个真系浓稠得嚟唔觉笠,龙虾肉掂过九!烟熏蜜糖肠嘅味道都好独特,微微嘅甜,好夹𠮶啲沙律菜。总结,呢个体验实在系满分,食物有质素,又唔会喊穷,下次还会返嚟添!👍👍👍