2022-02-20 59 浏览
上次喺天后食饭已经留意到依间喺清风街别树一格、日系装修嘅碗盛-今次适逢午市有唔少丼饭同日式西餐等嘅选择,一于试一试😋午市套餐包餐汤、沙律、小食,面豉汤正常发挥,和风沙律有油醋汁外仲落咗少许黑胡椒同七味粉,冇咁单调。小食拣咗炸饺子同炸芝士-饺子馅有胸软骨,咬落脆口几得意;一口芝士就用咗金文拔芝士,唔系拉丝而系软滑creamy咁嘅,我几钟意呢!嚟到主食蒲烧鳗鱼饭,原条上够wow!平时觉得鳗鱼饭好难会唔好食,不过餐厅亦冇马虎,鳗鱼边烧得脆脆地,上面铺上紫菜木鱼丝,下面就垫住蛋丝,另外附上蒲烧酱汁可以自由添加,食晒啲饭仲有好大旧鳗鱼可以慢慢食~天使面除咗两只蟹钳外仲混咗蟹肉蟹籽喺里面,加上味道较重嘅芦笋、蒜片、紫洋葱同蕃红花,虽然汤汁未算浓但都够味。巨峰梳打、乳酸梳打加咗冰所以唔会太甜,解渴啱晒~顺带一提餐厅入面几多卡位,疫情下想出去食都系一个比较放心嘅选择👍🏻

炸一口芝士、日本炸胸软骨饺子

原条日本蒲烧鳗鱼丼饭
原条日本蒲烧鳗鱼丼饭

日本松叶蟹肉配芦笋蟹籽浓汤天使面

巨峰梳打、乳酸梳打加咗冰所以唔会太甜,解渴啱晒~
巨峰梳打、乳酸梳打