2024-01-08 73 浏览
好忙碌嘅一日,我只系想揾间店食个快捷饱肚又满足𠮶种。于是我去咗间食意粉嘅店。开始,日式照烧肥牛炒意粉嘅香气扑鼻,肥牛滑溜溜,香口得滞,洋葱转出嚟嘅香味同意粉夹硬太戆居,真系得嚟唔油腻,一啖啖都有肉嘅食感,又唔会觉得干。然后呢,黑松露野菌鱼柳炒意粉,黑松露嘅高贵气息喷鼻而出,鱼柳腍嫩入味,配上脆口嘅菜心同多种菌类,哗,立即感觉到自己喺一个高级餐厅里面🍽️。每一口都令人回味无穷,我差啲就要过咗瘾,佢嘅意粉质地恰到好处,喷香撩味!最后来嘅野菌汁芝士焗薯蓉,热辣辣嘅,芝士味道丰富得嚟重,上面嘅野菌汁搞出嚟嘅花样,更加提升咗整体嘅风味,令呢道菜变成一道意想不到嘅美味。结论,今晚呢餐饭,啱啱好,简单、快捷又经济,重点系美味😋。下次馋嘴嘅时候,我知道边间店我会再光顾!