2019-09-08 136 浏览
今晚同朋友去食鸡煲,拣咗吞Pot,又可以食鸡煲又可以打边炉好简单纯朴嘅门面,有个重点系去到门口先知就系火锅配料半价。去之前其实已经同朋友起openrice睇咗要食咩,费事去到先慢慢拣。我地就拣咗香辣鸡煲,因为大家都唔系几食得辣,佢可以走辣,好贴心。同埋要咗几样火锅料,四宝丸同稻庭乌冬。等嘅期间周围望,因为我地坐近窗同埋早黎,今日天气好好。可以睇到个天有3种色,同埋好靓嘅日落。重有一堆鸡仔同我地一齐睇,好cute cute。因为早黎,包场咁滞,地方高所以好靓,佢啲枱櫈唔会密麻麻,令人坐得舒服。九宫格嘅酱料,中意混酱嘅朋友就啱哂。等咗一阵,有得食,佢系整熟咗先拎过黎,所以可以即食,唔使再搞多一轮。我都唔客气开餐喇。我地叫咗一只,都几多。鸡好新鲜而且冇用粉腌过都好滑。个汁虽然浓但都唔会好咸,好香好好味。起食嘅期间佢上埋啲配料,不过我地都冇咁快食得完个鸡煲,都几多下。拆完个鸡煲,落埋啲丸,四宝丸有牛、双色墨丸,虾丸。全部都系手打丸,好爽好弹而且好新鲜,全部都好好食。两色墨丸都有墨鱼肉。乌冬又好滑好弹牙,搞两搞散开再滚两滚食得,虾丸同牛丸都好好食,四款丸不相伯仲我见隔离枱叫大柠乐真系好大杯,但系
今晚同朋友去食鸡煲,拣咗吞Pot,又可以食鸡煲又可以打边炉
好简单纯朴嘅门面,有个重点系去到门口先知就系火锅配料半价。
同埋要咗几样火锅料,四宝丸同稻庭乌冬。
重有一堆鸡仔同我地一齐睇,好cute cute。
九宫格嘅酱料,中意混酱嘅朋友就啱哂。
我都唔客气开餐喇。我地叫咗一只,都几多。
香辣鸡煲
稻庭乌冬
四宝丸
拆完个鸡煲,落埋啲丸,四宝丸有牛、双色墨丸,虾丸。
全部都系手打丸,好爽好弹而且好新鲜,全部都好好食。

两色墨丸都有墨鱼肉。
乌冬又好滑好弹牙,搞两搞散开再滚两滚食得,
虾丸同牛丸都好好食,四款丸不相伯仲
我见隔离枱叫大柠乐真系好大杯,但系我已经叫咗可乐,可惜,可惜。

食完啱啱好7点半埋单,火锅料有半价。
如果纯粹系打边炉更抵食,因为半价,而且食物质素系超值,冇味精,食完唔会灌水,如果人多会更perfect。
下次拉大队早啲黎打边炉先。
2019-09-08
香辣鸡煲