宴 尖沙咀

EN Tsim Sha Tsui
2025-01-29 0 浏览
又俾我系尖沙咀呢度揾到间正野,日本名物-宴!由便宜到贵价嘅嘅日式料理都有啱晒我啲食刺身兽,同朋友放工过黎松一松生蚝刺身,眼见店员极力推荐之下,先叫咗两只日本空运生蚝。大大只之余肉质结实爽口,仲几饱满。日本蚝嘅味道好鲜甜,所以前菜都钟意order嚟食白身鱼北海道海胆卷,白身鱼厚切又新鲜,最正都系海胆,甘甜又滑糯。组合起来都几有水准,调味刚刚好一咬落去好juicy 好肥美松叶蟹籽牛油果沙律,呢个超有惊喜!好好食!超级满足啊!松叶蟹籽和牛油果结合都几甜带少少酸,同蟹肉牛油果好夹,食落去好开胃口,而且份量都几多下 !好推荐钟意食沙律既你冲绳风炸猪肉芋蓉饼,佢哋嘅芋蓉饼真系一口惊艳!太好食啦!!香香糯糯软软嘅芋头加上猪肉香味好浓,外皮油炸过脆脆啲。食咗一口直接又要咗两个个自己全炫完了尖沙咀近期都开咗唔少餐厅,但呢度一定唔可以错过,因为日料/刺身/串烧做得好出色,加上价钱以尖沙咀嚟讲都亲民,放工过嚟食返两串,加杯啤酒都咪话唔叹!