2021-04-08 675 浏览
今日想食餐劲嘅,就自己嚟澳门逸园揾食,呢家日式居酒屋朋友以前推荐过,就选择呢家了。听讲炭烤牛舌系呢家居酒屋嘅招牌,所以就点咗厚烧极上牛舌芯。五分熟嘅牛舌外皮微焦,但内里鲜嫩多汁,口感厚实Q弹,新鲜程度爆晒表,自己食完一盘牛舌都唔会觉得腻,唔怪得系招牌。我仲点咗两个手卷,一个系葱吞拿鱼手卷,另一个系三文鱼子手卷,食材非常新鲜,味道都唔错。嚟到居酒屋,烧鸟我肯定会试下,我呢次点咗3点鸡拼盘,分别系小肉、鸡心同埋鸡肾,厨师嘅烧制手法娴熟,食材新鲜原汁,味道正宗。食完之后就明点解我朋友会推荐呢家居酒屋,不过今日我自己一个人嚟食,所以净系点咗呢四样,下次会再同朋友嚟试下其他野。