餐厅: 真味鮮廚
资讯:

2024-06-19 608 浏览
同好朋友庆祝生日,梗系唔可以马虎啦😉 为咗就寿星女嘅方便,呢日我哋嚟到 #坑口 「真味鲜厨」一试佢哋驰名嘅 #长脚蟹 同 #烧鹅,睇吓有几巴闭。可能将近父亲节,未够七点餐厅已经坐满食客,有咁嘅大场面,#小秘书 好耐都未见过👀我同 #首领 被指派负责拣蟹,不过大家始终都系门外汉,最终都系交比餐厅员工帮我哋安排😅 等咗大概廿分钟左右,大大只「清蒸阿拉斯加长脚蟹」送到我哋面前,师傅好细心,将蟹壳里面嘅 #蟹膏 先撩起,再放入碗内,一啖一口蟹膏用嚟捞白饭🍚认真一流🤤 蟹脚同蟹身都系啖啖肉,爽口嘅肉质非常鲜味,绝对系无得输🤤 食到一半,我哋先醒起之前叫落𠮶只烧鹅仲未到,细问之下原来经理根本无帮我哋落单😅 三催四请之下… 只烧鹅终于嚟到我哋面前😅 肉质同调味都唔错嘅,不过就唔够热,#烧鹅皮 都已经摆到淋晒,实在有啲可惜🙂‍↕️ 餐厅整体食物水准都算唔错,系略嫌啲员工比较粗鲁,个女员工为咗方便,由开放式厨房将成碟鸡传出嚟,夸过横杆… 直接由我朋友头顶上过,再转手到另一个员工手上,只来都只不过系为咗放上员工用膳枱上… 唔讲仲以为自己去咗大排档添😅😂😂📍 #真味鲜厨 (将军澳) 坑口培成路18号海悦豪园地

📍 #真味鲜厨 (将军澳) 坑口培成路18号海悦豪园地下10号舖
2024-06-14