2019-05-24
试过佢的粥底蒸锅,真系几得,海鲜够晒新鲜,放晒响冰柜又多款选择,好啱每样想试少少的人。任拣任食蒸气餐系以下食法,价钱亦几公道。另外仲有一张任点任食的,肉类、蔬菜、丸类都有。饮品除左啤酒汽水,仲有竹蔗茅根精,任饮不另收费。首先选粥底,我地拣左淮山鸡粥。由鲜料开始煮, 干锅炒几炒,令米底同鸡更加香。然后再加水,加埋一个蒸架,等水滚就可以开始蒸野。海鲜就跟 order 纸每人八选四,其实佢个海鲜 counter 系几open 的,可以去望吓边样精神就楝边样。事实系全部都好吸引,真系选择困难。等水滚期间,整只乳鸽 (定食一)先啦!真系坚好味,皮脆肉嫩。每人半只唔够喉,不过要留肚,之后仲有大把好野。食完乳鸽就到定食二,蚬虽然细细只,但胜在够晒鲜甜又冇沙。扇贝,真系好大只,厚肉肥美,落左蒜蓉同粉丝一齐蒸,全程有专人帮手睇住火候控制时间。蒸到紧紧熟没有 over, 好好味象拔蚌,亦系新鲜到冇朋友,食到甘甜的味道。手切和牛片系任食 item, 睇见都知系靓料,片片充满牛香入口即溶,我地 encore 了。除左牛肉片,仲有手切牛肉粒,有牛味有口感。有多款中式糕点可以蒸,似平时饮茶果D,几香几好味的,不
任拣任食蒸气餐系以下食法,价钱亦几公道。
另外仲有一张任点任食的,肉类、蔬菜、丸类都有。
饮品除左啤酒汽水,仲有竹蔗茅根精,任饮不另收费。
等水滚期间,整只乳鸽 (定食一)先啦!
食完乳鸽就到定食二,蚬虽然细细只,但胜在够晒鲜甜又冇沙。
象拔蚌,亦系新鲜到冇朋友,食到甘甜的味道。
除左牛肉片,仲有手切牛肉粒,有牛味有口感。
有多款中式糕点可以蒸,似平时饮茶果D,几香几好味的,不妨试试。
蒸胜瓜同猪颈肉,系任食的,原来呢两样野清蒸后再点豉油都几好味。特别系猪颈肉,有猪味又够爽口。
桶蚝,蒸完之后依然很大只,啖啖肉好好味。
我地仲食左虾丸、蒸饺、蒸鸡同蔬菜,全部任食。
最后再食埋煲成个几两个钟的粥底,认真和味。
钟意佢全程有阿姐帮手蒸野同计时,服务几好。