2022-03-25 787 浏览
Book咗3点半食生日饭, 坐低就有份晚餐餐牌, 楼面职员都好详细解释每个选项嘅分别最后拣咗 - 4️⃣款前菜+4️⃣款主菜+8️⃣件寿司+卷物+2️⃣款汤+甜品, 优惠价 ($2480 +10%)4️⃣款前菜•鳗鱼BB - 口感滑溜,有啲似蒟蒻咁烟韧, 一条条晶莹剔透, 感觉好特别👍🏻 •⭐️青边鲍鱼伴鲍鱼肝酱 – 鲍鱼软熟, 口感少少烟韧, 鲍鱼肝酱香醇, 加埋饭粒食冇得顶非常出色😋😋(成餐饭最好味😆)•熟萤光鱿鱼🦑 配面豉酱- 细细只口感饱满, 点少少面豉酱咸咸地👍🏻•毛蟹脚配蟹膏+蟹肉垫低🦀 - 蟹肉鲜甜, 加少少青柠更加提升鲜味 主菜•海参酿虾肉牛蒡海带羹 - 口感好丰富, 海参弹牙👍🏻👍🏻•蓝龙虾配𩽾𩾌鱼肝酱伴南瓜蓉🦞🎃 - 龙虾肉扎实鲜甜👍🏻 加上淡淡嘅𩽾𩾌鱼肝酱同甜甜地嘅南瓜蓉, 冇得顶😋•🦀鳕场蟹脚天妇罗牛蒡丝+紫苏叶点埋抹茶盐 一啖过食脆脆地嘅牛蒡丝加上鲜嫩多汁嘅雪场蟹脚👍🏻•鱼子酱马粪海胆+🦀松叶蟹鲣鱼汤果冻 - 一层层咁食,首先系鲜咸嘅鱼子酱, 之后到鲜甜嘅海胆, 最后食最底淡淡地味嘅松叶蟹鲣鱼汤果冻😋👍🏻•马刀贝番茄汤 - 入边有黄色同红色嘅蕃茄仔, 酸酸地, 马刀贝有少少腥😅

最后拣咗 [钏 KUSHIRO] - 4️⃣款前菜+4️⃣款主菜+8️⃣件寿司+卷物+2️⃣款汤+甜品, 优惠价 ($2480 +10%)

4️⃣款前菜
前菜

鳗鱼BB

青边鲍鱼伴鲍鱼肝酱

海参酿虾肉牛蒡海带羹

•马刀贝番茄汤 - 入边有黄色同红色嘅蕃茄仔, 酸酸地, 马刀贝有少少腥😅 个人觉得麻麻地
马刀贝蕃茄汤

饮完第一款汤之后就开始食寿司🍣

寿司8件+拖罗太卷- 寿司食材新鲜, 整体冇乜太特别
玉子蛋糕 - 食完寿已经开始饱, 再食埋玉子蛋糕就有啲漏😅口感松软, 甜甜地
寿司

🦐红虾配豆腐鲣鱼汤 - 食甜品前饮埋最后一款汤, 清清地, 暖暖个胃👍🏻
红虾配豆腐鲣鱼汤

甜品
•日本蜜柑- 好甜, 外层嘅衣有特别处理过👍🏻

•⭐️黑糖酱油豆乳配炸腐皮 - 意外地好好味, 唔会太甜, 加上脆脆哋嘅炸腐皮, 好特别😋😋

•自家制黑芝麻朱古力 - 好香芝麻味,但食完就成口都系呢个味, 抢晒之前啲嘢食嘅风头😅

订枱Remark生日送咗份生日蛋糕 - 都有少少惊喜🤩
甜品
整体来讲成餐饭慢慢食都食咗2.5个钟,啱啱好6点前离开. 楼面职员上每一道菜都会详细讲解用咗咩材料同埋建议食法👍🏻 期间都会不断帮我哋refill茶同分别喺食寿司甜品前换咗茶, 服务态度好好👍🏻👍🏻

好好彩咁坐正喺师傅前面睇住佢整鱼生但就冇乜交流, 可能广东话唔太正,我哋听唔清楚, 所以有啲寿司唔知系乜😅

晚餐餐牌👇🏻

午餐餐牌👇🏻